Uitbreiding P+R Maastricht Noord bijna klaar

25 October 2018

P+R Maastricht Noord is inmiddels een bekende uitvalsbasis voor forenzen en bezoekers van de binnenstad. Tijdens de afsluiting van de Noorderbrug in augustus 2017 was er tijdelijk een extra parkeerterrein beschikbaar, direct naast het bestaande terrein. Gemeente Maastricht richt dit extra terrein nu definitief in. Zo is er onlangs geasfalteerd en bestraat. Vanaf 1 november is het nieuwe terrein gebruiksklaar. In de loop van 2019 komt er zelfs nog een bedrijfsruimte met horecagelegenheid bij.

Meer parkeerplekken

Het huidige parkeerterrein heeft plek voor 350 auto’s. Met het extra terrein groeit dit aantal naar 538 parkeerplaatsen. Ook op het extra terrein zijn oplaadplekken voor elektrische auto’s, kiss+ride-plekken, taxistandplaaten en parkeerplaatsen voor mindervaliden aanwezig.

Direct naar hartje stad

Bij P+R Maastricht Noord parkeer je altijd gratis. Je kunt verder reizen naar de binnenstad met de bus, trein of (deel)fiets. Voor € 2,- per persoon brengt buslijn 10 van Arriva je naar het centrum en weer terug. Je ticket is geldig als dagretour. Per ticket reizen er maximaal 2 kinderen van 4 tot en met 11 jaar gratis mee. Een maandabonnement kost € 25,-. Handig en aantrekkelijk voor forenzen. Op werkdagen vertrekt de eerste bus al om 5.53 uur en de laatste bus vanuit het centrum (halte Boschstraat/Markt) gaat ’s avonds om 22.37 uur terug.

Openbare horecagelegenheid

Op het nieuwe terrein is verder een bedrijfsgebouw in aanbouw. In dit gebouw komt ook een horecagelegenheid waar naast de medewerkers van het te vestigen bedrijf, ook bezoekers van P+R Maastricht Noord en medewerkers van bedrijventerrein Beatrixhaven gebruik van kunnen maken. Het streven is dat het pand in de loop van 2019 in gebruik is.