Steunactie Voedselbank

De gestage groei van het aantal deelnemende gezinnen aan de voedselbank zet, mede door de aanhoudende corona-pandemie, door. Dat noopte de Voedselbank Midden-Limburg tot de inzet van een tweede bestelbus om de voedseltransporten te kunnen blijven verzorgen. Bijna dagelijks worden levensmiddelen opgehaald bij een breed scala aan leveranciers, zodat voedsel niet weggegooid hoeft te worden en daarmee ruim 300 deelnemende gezinnen wekelijks worden ondersteund.

De zoektocht naar de tweede bestelbus resulteerde in een geweldige samenwerking met zeven bedrijven van bedrijventerrein Willem-Alexander in Roermond, te weten Kirkels Bedrijfsauto’s, Jos Menten Metaalrecycling, Kalle en Bakker, Smurfit Kappa, Besix Infra, Sif Group en Varo Energy. Met elkaar hebben deze bedrijven en de voedselbank kans gezien om de noden van de Voedselbank Midden-Limburg en de promotie van het bedrijventerrein Willem-Alexander te combineren in een duurzaam en circulair project. Het doel om maatschappelijk verantwoord te ondernemen wordt zo rechtstreeks gekoppeld aan een concreet goed doel: de aanschaf en een 3-jarige exploitatie van een bestelbus voor de voedseltransporten.

Op vrijdag 23 april 2021 werd de bestelbus, in aanwezigheid van wethouder Economische Zaken van de gemeente Roermond Angely Waajen, overhandigd aan het bestuur van de voedselbank. Tijdens de overdracht heeft de voedselbank een vurig pleidooi gehouden om andere bedrijven (bijv. telers, groente- en fruitleveranciers) te bewegen producten voor de voedselbank ter beschikking te stellen. Op dit moment voorziet de Voedselbank Midden-Limburg ruim 300 gezinnen wekelijks van een voedselpakket, gezinnen die deze hulp keihard nodig hebben. Een aantal, dat mede als gevolg van de coronacrisis, wekelijks toeneemt. De voedselbank heeft een groot tekort aan groente en fruit. Wellicht dat bedrijven die dit lezen in hun netwerk andere bedrijven kunnen enthousiasmeren om aan de voedselbank groente en fruit ter beschikking te stellen. Mocht u iemand weten, dan kunt u contact opnemen met de voedselbank of met de Parkmanager.