Informatie werkgroep D&C

Sinds 2019 staat het leveren van een grotere bijdrage aan Duurzaamheid en Circulaire economie centraal voor het bedrijventerrein BIZ Willem-Alexander. In dat jaar is er een onderzoek uitgevoerd naar het Duurzame en Circulaire karakter van het bedrijventerrein.
Dit onderzoek is vertaald in een Infographic die direct laat zien hoe dit terrein op weg is om één van de meest circulaire bestaande bedrijventerreinen van Nederland te worden.

Bedrijventerrein Willem-Alexander is grotendeels opgebouwd uit bedrijven waarvan zowel product als proces meer dan gemiddeld bijdragen aan de ontwikkeling van de opkomende circulaire economie.
Het duurzaamheidgehalte is afgelopen jaren steeds verder gegroeid en zij hebben de ambitie om komende jaren deze transitie onverminderd voort te zetten.

De dynamiek waarin organisaties opereren is vaak complex en de consequenties van ontwikkelingen zijn niet altijd te overzien.
Er zijn in dit kader dan ook belangrijke en essentiële werkgroepen opgericht waaronder Duurzaamheid & Circulariteit, hoogwaterbescherming en het havenproject. Deze elementaire werkgroepen vormen tevens een basis voor de herpositionering, de strategie en de visie van het (door-)ontwikkelen van Parkmanagement 2.0.

Bekijk het promotiefilmpje over het duurzame haventerrein Willem-Alexander in Roermond. Het is meer dan de moeite waard!