24.01.25 Terugblik Koffie-inloop Simons Halal Food | Roerstreek & Roerdalen | 25 januari

25 January 2024

Wat een inspirerende ochtend hadden we vandaag bij Simons Halal Food, waar zij de deuren openden voor de koffie-inloop met zo’n 20 ondernemers van bedrijventerrein Roerstreek & Roerdalen. John Seegers, directeur Simons Halal Food, heeft ons vanochtend meegenomen in de reis die Simons de afgelopen jaren heeft afgelegd en heeft o.a. verteld over welke producten er geproduceerd worden in de fabriek op Roerstreek. Al ruim 40 jaar zet Simons Halal Food zich in voor de productie van kwalitatieve halal vleeswaren. In die tijd zijn zij uitgegroeid tot een van de belangrijkste producenten in Europa. Simons levert halal vleeswaren aan importeurs, distribiteurs en groothandelsbedrijven gevestigd in Europa, het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Azië. Er zijn bij Simons 250 mensen werkzaam waaronder 13 verschillende nationaliteiten. Simons is een van de grootste producenten van halal vleeswaren in Europa en is gespecialiseerd in de productie van private labels voor B2B klanten van over de hele wereld.

Voor de koffie-inloop hadden we ook Idverde Advies uitgenodigd om ons bij te praten over de vergroening van Roerstreek. Op bedrijventerrein Roerstreek wordt gestart met een haalbaarheidsstudie voor de vergroening van het bedrijventerrein. Wat is wenselijk, wat is mogelijk? Deze ochtend heeft Nina Pagmans ons meegenomen in de plannen en de nauwe samenwerking met Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg B.V., Parkmanagement Midden-Limburg, de gemeenten Roermond en Roerdalen, en natuurlijk met bedrijven zoals die van jullie op het terrein.

Idverde Advies is nog op zoek naar ondernemingen die een stap verder willen zetten, die actief aan de voorkant willen meedenken en die als ‘ambassadeurs‘ willen fungeren. Als dit jou aanspreekt en je wilt deel uitmaken van dit groene initiatief, laat het ons weten via secretariaatparkmanagement@pm.lwv.nl. Samen kunnen we Roermond een stuk groener maken!