24.06.21 Cybercrime en aansprakelijkheid: waar moet je op letten en hoe regel je dat?

10 June 2021

24 juni 12.30-13.30u online lunchmeeting

Op 24 juni organiseert het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid Limburg een online-event rondom het thema aansprakelijkheid en digitale criminaliteit.

We zien de afgelopen maanden steeds vaker dat cybercriminelen zich richten op de bedrijfsketen, de supplychain. De gevallen van Solar Winds, Citrix en Windows Exchange zijn bekend ….. en dit is maar het topje van de ijsberg. Wat gebeurt er in de nasleep van dit soort aanvallen? Als jij gegevens naar of van een klant hebt verzonden via een mailtje dat vervolgens via een Microsoft Exchange Server (en daar zijn er duizenden van) in verkeerde handen valt? Of je wordt slachtoffer van ransomware en de data van klanten worden op het internet gezet?

Samen met experts van Quattro Advocaten en Koenen en Co behandelen we de hoofdzaken rondom dit thema aan de hand van concrete voorbeelden. En er worden een aantal praktische do’s en don’ts besproken voor ondernemers.

Je kunt tijdens dit event natuurlijk direct je vragen stellen en aan het eind heb je inzicht in de juridische kanten van een cyberincident in je bedrijf en welke stappen je moet zetten om dat zo goed mogelijk af te dekken.

Gasten:
• Britt Robijns, advocaat bij Quattro Advocaten en specialist in de juridische kant van de digitalisering. Britt leidt ons door de belangrijkste juridische aspecten ten aanzien van contracten in IT en zaken die geregeld moeten zijn voor het geval je een keer slachtoffer wordt van een hack en je bedrijf en/of anderen daardoor schade ondervinden.
• Dennis Cuijpers, IT-auditor bij Koenen & Co, Dennis geeft aan de hand van concrete voorbeelden uit zijn eigen praktijk aan hoe je de zaken die Britt aanstipt in je eigen organisatie kunt regelen zodat je je aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid in elk geval op papier geregeld hebt.
• Jeroen Duijsens projectleider ECCW zal op basis van de uitkomsten van de cybersecurityscans die het ECCW uitvoert bij bedrijven aangeven wat veel voorkomende risico-punten zijn
• Een aantal ondernemers worden geïnterviewd door Bas Opgenoorth. Zij vertellen over hun zorgen op dit punt en wat ze wel en niet hiervoor geregeld hebben.

Meer info en aanmelden: https://www.brightlands.com/brightlands-smart-services-campus/evenement/cybercrime-en-aansprakelijkheid-waar-moet-je-op-letten