24.05.23 Koffie-inloop BIZ Roerstreek & Roerdalen | Madolex & Act-In

23 May 2024

Vanmorgen waren wij tijdens de koffie-inloop van BIZ Roerstreek & Roerdalen te gast bij twee bijzondere en veelzijdige bedrijven: Madolex en Act-In.

De ochtend begon met een gesprek tussen het bestuur en de voorzitter van de BIZ, Hubert Neelen, samen met enkele ondernemers. Er werd gediscussieerd over de ontwikkelingen op het bedrijventerrein, lopende projecten, toekomstige plannen en belangrijke aandachtspunten voor ondernemers. Een belangrijk onderwerp dat werd besproken, was veiligheid en de aanstaande KVO-hercertificering. Alle ondernemers op de bedrijventerreinen van Parkmanagement Midden-Limburg hebben een oproep gekregen om de enquête in te vullen voor deze certificering. We willen iedereen die dit nog niet heeft gedaan, dringend vragen om de enquête in te vullen. Door dit te doen, kunnen we ervoor zorgen dat de bedrijventerreinen de komende drie jaar schoon, heel en veilig blijven. Dit is niet alleen gunstig voor jou, maar ook voor je buren en het hele bedrijventerrein!

Louis Bunel van Act-In en Ingo Smeets van Madolex gaven vervolgens hun presentatie. Act-In, gevestigd aan de voorkant van het pand van Madolex, is gespecialiseerd in MES-software (Manufacturing Execution System) en implementatiediensten. Louis liet aan de hand van een demo zien hoe deze software eruit zou kunnen zien voor een vakantiepark. Hoewel Act-In momenteel voornamelijk actief is in de maakindustrie, breiden ze hun werkgebied in de toekomst uit.

Madolex is een expert in machineonderhoud, reparatie en turnkey-projecten. Ze fungeren als ervaren kennispartner en technische dienstverlener, van engineering tot oplevering, en bieden preventief onderhoud en revisiewerkzaamheden. De werkplaats aan de Marie Curieweg beslaat meer dan 3000 m². Interessante feiten: er liggen meer dan 800 zonnepanelen op het dak en er hangt een bovenloopkraan die 10.000 kg kan tillen. Madolex is de afgelopen jaren flink gegroeid, van enkele medewerkers tot bijna 40 gepassioneerde technici. Een onderdeel van Madolex is Bates productive filling machinery. Bates ontwikkelt en produceert sinds 1910 geavanceerde vulmachines voor het vullen van papieren of plastic ventielzakken, open-mond-zakken en bigbags waarmee ze tot de beste in de markt behoren!

Na de presentatie kregen we een rondleiding door de werkplaats en sloten we de ochtend af met een kopje koffie en een stukje Limburgse vlaai.

Wil jij ook een koffie-inloop hosten bij Roerstreek & Roerdalen? Neem dan contact op met Iva Meijs: meijs@lwv.nl.