24.02.05 OML verwelkomt twee nieuwe leden Raad van Commissarissen

5 February 2024

PERSBERICHT

Herten, 31 januari 2024

OML verwelkomt twee nieuwe leden Raad van Commissarissen

Per 1 januari is de Raad van Commissarissen (RvC) van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) versterkt met de komst van twee nieuwe commissarissen. Vanwege het aankomende vertrek van de huidige voorzitter én het vertrek van een commissaris is in 2023 al gestart met de zoektocht naar geschikte opvolging. Met de benoeming van de heer Bart Verschut en de heer Roger Knubben is de RvC weer op volle sterkte.

BART VERSCHUT
Bart Verschut RA is al meer dan 36 jaar actief als financieel dienstverlener. Vanaf 1999 is hij binnen zijn eigen bedrijf PT actief op het expertisegebied gebiedsontwikkeling. Momenteel is hij  onder meer directeur bij Flight Forum in Eindhoven. Daarnaast bekleedt hij de positie van directeur bij de Limburgse Herstructureringsmaatschappij voor Bedrijventerreinen (LHB), waar hij nog actief is met de afronding van enkele projecten in Zuid-Limburg. Bart is binnen PT betrokken bij diverse samenwerkingsverbanden die zich bezig houden met gebiedsontwikkeling en/of herstructurering van woongebieden en werklocaties. Hij brengt waardevolle kennis mee binnen het vakgebied van OML.
Bart Verschut: “Ik richt mij graag tot de inhoud en heb grote affiniteit met de publieke opgave en werkwijze van OML. Ik kijk er naar uit mijn ervaring toe te kunnen passen als commissaris van OML.”

ROGER KNUBBEN
Roger Knubben heeft ruim 25 jaar ervaring in leidinggevende rollen binnen technologie-gedreven, servicegerichte, industriële internationale bedrijven. Dankzij zijn zakelijke ervaringen en zijn vermogen om de mens achter het werk te zien, heeft hij OML veel te bieden. Op dit moment werkt hij als interim manager aan meerdere opdrachten. Met de brede corporate en financiële ervaring van Roger is hij een welkome toevoeging aan het compacte team van de RvC. Roger Knubben: “Van origine ben ik Limburger. Ik ben dan ook erg enthousiast om me vanuit mijn brede werkervaring weer voor én in Limburg in te kunnen zetten.”

AFSCHEID TWEE LEDEN
De huidige voorzitter van OML, de heer Leo Urlings, beëindigt zijn taken per 1 juli 2024. Hij heeft dan drie volle termijnen het voorzitterschap op zich genomen en daarmee 12 jaren met verve de RvC van OML geleid.

De heer Rob Huppertz is reeds 5 jaren betrokken als lid van de RvC maar heeft dit najaar laten weten dat het commissariaat momenteel niet goed te combineren valt met zijn hoofdfunctie. Daarom heeft hij per 1 januari 2024 zijn taken neergelegd. Met veel betrokkenheid is de heer Huppertz werkzaam geweest voor OML.

Beide heren hebben actief bijgedragen aan de zoektocht naar de twee nieuwe RvC-leden en dat is succesvol afgerond. Hans Coppus, directeur OML: “Wij danken de vertrekkende leden zeer hartelijk voor hun jarenlange tomeloze inzet en hun altijd actieve en positief kritische bijdragen.“

Het derde lid van de RvC, mevrouw Cock Aquarius blijft werkzaam als commissaris voor OML. Zij neemt per 1 juli 2024 het voorzitterschap voor haar rekening.

SAMENWERKING
Met de komst van de twee nieuwe RvC-leden gaat er een nieuw tijdperk van start voor OML.
OML biedt de heren een gedegen introductieperiode aan. Hierbij raken ze volledig vertrouwd met de werkwijzen en de kernwaarden van OML. Met de complementaire expertises die beide heren meebrengen, aangevuld met de expertise van aankomend voorzitter mevrouw Aquarius, kan de RvC op volle kracht aan het werk op alle vlakken.

Foto links: de heer Bart Verschut
Foto rechts: de heer Roger Knubben