23.07.04 Terugblik Werksessie subsidie voor verduurzaming bedrijventerrein Willem-Alexander

4 July 2023

We hebben dinsdagmiddag 27 juni een bijeenkomst gehouden met als onderwerp; “Werksessie subsidie voor verduurzaming bedrijventerrein Willem-Alexander’.
Middels een presentatie en enkele voorstellen voor eventuele plannen hebben we de ondernemers meegenomen in het verder verduurzamen van het bedrijventerrein.

Een van die plannen is om de mogelijkheid te bekijken voor het delen van energie daar Enexis en Tennet een stop op het net hebben aangekondigd.

We starten met het opvragen van gegevens van de bedrijven die de machtiging ondertekenen om een beeld te krijgen of en hoeveel energie er “over” is op het bedrijventerrein.

De vervolgstappen zullen we t.z.t. met u communiceren middels onze nieuwsbrief.

Heeft u uitbreidingsplannen voor uw bedrijf en of wilt u verduurzamen maar loopt u tegen de grenzen van het stroomnet aan en is er- volgens Enexis- nu geen extra capaciteit beschikbaar,

Waardoor er;

  • Op korte termijn geen aanvraag kan worden gerealiseerd voor uitbreiding op uw bestaande of nieuwe aansluiting (afname):
  • Geen terugleveraansluiting (invoeding) mogelijk is om zonne- energie op een (groot-) dak of terrein te kunnen opwekken:
  • Geen aansluiting mogelijk is voor laadinfrastructuur of batterij- opslag?

Meld u dan bij Daniella Pater, pater@pm.lwv.nl