23.03.20 Terugblik koffie-inloop Sekisui S-Lec | 16 maart 2023

20 March 2023

Koffie-inloop = ontmoeten ☕️ = kennis delen = trots zijn

16 Maart jl. waren wij voor onze 2e koffie-inloop dit jaar op Roerstreek met circa 30 ondernemers te gast bij het Japanse bedrijf Sekisui S-Lec op de Metaalweg 5.

Een toonaangevende wereldspeler in de automotive, waar we bij Parkmanagement Midden-Limburg enorm trots op zijn. Reeds 25 jaar is Sekisui S-lec gevestigd op bedrijventerrein Roerstreek en tevens de buren en ‘familie’ van Sekisui Alveo, Sekisui Polymatech, Sekisui Jushi en Sekisui Eslon.

Na een welkomswoord van de heer Naoya Nishimoto, managing director, vertelden Marcel van Buren, voorzitter PML, en Hubert Neelen, BIZ-voorzitter Roerstreek/Roerdalen, de laatste stand van zaken over het bedrijventerrein en de overige terreinen. Mark Franken, plant manager Film, wist ons allen vervolgens te boeien hoe hun eindproduct PVB folie wordt toegepast als tussenlaag voor gelamineerd glas in gebouwen en auto’s.

Een folie die als eindproduct niet zichtbaar is, maar velen van ons mee van doen hebben. Deze folie wordt gebruikt bij glas voor de veiligheid en bescherming tegen verbrijzeling bij een impact maar ook voor de bescherming tegen geluid en UV-straling.

Een rondleiding vervolgens door hun C-hal, welke sinds 2020 operationeel is, bevestigde ons de enorme precisie en perfectie die nodig is om tot dit mooie eindresultaat te komen.

Onze dank nogmaals aan Mark Franken, Richard Martin EHS manager en natuurlijk de heer Nishimoto voor deze gastvrijheid.