23.02.15 Koffiegroothandel vestigt zich op bedrijventerrein De Hanze in Roermond

15 February 2023

De gemeente Roermond is een nieuwe ondernemer rijker. Met de verhuizing van koffiegroothandel Theunissen vanuit het Noord-Limburgse Maasbree naar Midden-Limburg start een nieuw avontuur voor het flink groeiende bedrijf. Hans Coppus, directeur van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg is verheugd te kunnen melden dat met de komst van groothandel Theunissen Maastricht BV de spoorzone van het bedrijvenpark De Hanze volledig is ingevuld.

Over Theunissen Maastricht BV
Sinds 1948 is het bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van koffie aan retailers, variërend van kleine kruidenierswinkels tot internationaal opererende supermarktketens. Tegenwoordig biedt Theunissen meer dan 350 soorten koffie aan, variërend van A-merken tot populaire budgetmerken. Het doel is om de retailer snel en efficiënt te voorzien van een breed scala aan koffiemerken. Naast het (administratieve) hoofdkantoor in Maastricht, zal binnenkort vanuit Midden-Limburg de distributie plaatsvinden. Een strategische beslissing gezien de korte afstanden in Midden-Limburg naar de landsgrenzen met snelle verbindingen naar landen als België, Spanje, Polen, Tsjechië, Litouwen, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk et cetera. Bij het bedrijf zijn ongeveer 15 mensen werkzaam.

Over OML
OML BV draagt bij aan de economische ontwikkeling van de regio Midden-Limburg en doet dit in samenwerking met gelieerde partijen, bedrijfsleven en overheden. OML BV heeft de volgende kerntaken: ontwikkeling en uitgifte van nieuwe bedrijventerreinen, acquisitie van bedrijven en sales van bedrijventerreinen, locatie- en gebiedsontwikkeling alsmede advisering bij ruimtelijk-economische vraagstukken. OML heeft percelen te koop op de bedrijventerreinen: Businesspark Midden-Limburg in Echt-Susteren, Zevenellen in Haelen, De Schroof, De Hanze en Oosttangent in Roermond.