22.12.07 Heb jij afgeschreven of overtollige computers die je niet meer gebruikt? Doneer aan de Relim Computerbank!

7 December 2022

Computers en laptops verdienen een tweede leven. Kwetsbare mensen verdienen toegang tot computers. Relim Computerbank verbindt deze doelen in de circulaire economie in Limburg en werkt hiervoor sinds 2022 samen met Parkmanagement BV van LWV in Zuid-Limburg (Maastricht) en Midden-Limburg (Roermond).

Relim Computerbank is onderdeel van Relim Groep, een sociaal mens-ontwikkelbedrijf in Limburg. Relim Groep bestaat sinds 2020 uit drie stichtingen en faciliteert, begeleidt en stimuleert mensen om hun talenten te herkennen, te ontwikkelen en vanuit eigen kracht in te zetten, zodat zij op een zinvolle wijze deelnemen, dan wel bijdragen aan de samenleving.

Een van de sociale werkplaatsen van de Relim Groep is de Relim Computerbank. Hier zijn zij in het kader van het creëren van een zinvolle dagbesteding (maatschappelijk verantwoord ondernemen) de hele dag bezig met het demonteren en refurbishen van gebruikte computers en laptops. Zij kijken welke onderdelen ze kunnen hergebruiken en gaan E-waste tegen (duurzaam aspect). Een “kapotte” computer of laptop is meestal niet echt kapot. Meestal kun je onderdelen vervangen en het apparaat weer gebruiken (circulair aspect). Als alles weer functioneert, dan bieden ze de computersystemen te koop aan tegen een faire prijs voor mensen met een smalle beurs (sociaal aspect).

Om dit werk te kunnen uitvoeren kunnen zij afgeschreven of overtollige computers en laptops goed gebruiken. Zij stellen het dan ook enorm op prijs als u uw computers en laptops doneert aan de Relim Computerbank. Middels uw donatie van computers en laptops creëert u werk voor hun medewerkers en kunnen zij de technische skills ontwikkelen én mensen helpen aan betaalbare computers of laptops. Binnen een straal van 50 km van Landgraaf geldt gratis ophalen voor uw computers en laptops.

Relim Computerbank zorgt er voor dat alle eventueel nog aanwezige gegevens op een professionele manier worden verwijderd van de computers en laptops. Van dit proces ontvangt u een certificaat.

Hoe werkt het?
Vul het formulier in: Aanvraag ophalen computers/laptops door Relim Computerbank
Stuur het formulier naar planning.logistiek@relim.nl

Meer informatie: Website Relim Computerbank