09.03.22 11-12 maart: nachtafsluiting Roertunnel Roermond (A73)

9 March 2022

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de A73 Roertunnel in Roermond. Hierdoor is de A73 van vrijdag 11 maart 20.00 uur tot zaterdag 12 maart 07.00 uur afgesloten tussen knooppunt Het Vonderen en knooppunt Zaarderheiken. Het verkeer wordt omgeleid via de A2, N273 en N280. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd. De werkzaamheden zijn ter vervanging van de op 18 februari geplande reguliere onderhoudssluiting, die vanwege storm Eunice uit veiligheidsoverwegingen werd afgelast.

Op 11 maart zal uitsluitend de Roertunnel gesloten zijn voor verkeer; Tunnel Swalmen blijft open. In en rond de Roertunnel vinden naast het reguliere onderhoud ook asfalteringswerkzaamheden plaats, waardoor de eindtijd mogelijk wordt verlengd naar 07.00 uur. Als het werk eerder is afgerond, dan wordt de tunnel eerder opengesteld.

Afsluiting
A73 tussen knooppunt Het Vonderen en knooppunt Zaarderheiken
– Maastricht richting Eindhoven; vanaf knooppunt Het Vonderen
– Venlo richting Maastricht; vanaf knooppunt Zaarderheiken
– lokaal verkeer: Venlo richting Roermond; vanaf afrit 20 Roermond-Oost
+ Vrijdag 11 maart 20.00 uur tot zaterdag 12 maart 07.00 uur.

Omleidingsroutes
Omleidingsroutes en verkeersmaatregelen worden aangegeven door de gebruikelijke bebording. Lokaal verkeer tussen Venlo en Roermond hoeft geen gebruik te maken van het onderliggend wegennet in Beesel en Swalmen maar kan gebruik blijven maken van de A73, tunnel Swalmen, en de A73 verlaten bij afrit 20 Roermond-Oost.

Weersgevoelige werkzaamheden
Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Onderhoudswerkzaamheden
Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het onderhoudscontract dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop
Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie?
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de website van website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).