08.03.22 UPS breidt uit op Roerstreek met 17.000 vierkante meter

8 March 2022

UPS breidt zijn distributiecentrum in Roermond uit met 17.000 vierkante meter. Daarmee komt het totale oppervlak aan magazijnruimte op 85.000 vierkante meter. In de nieuwbouw is werk voor zo’n tweehonderd mensen.

Het bedrijf gaat gebruik maken van slimme technologieën, zoals robots die zorgen voor een efficiëntere verwerking van de pakketten, de orderverwerking en de retourzendingen. Het nieuwe gebouw wordt duurzaam, met zonnepanelen en oplaadpalen voor elektrische wagens. Het pand is klaar en wordt naar verwachting in mei in gebruik genomen, zegt Patrick Loos, Country Manager Nederland.

In de UPS-vestigingen in Roermond en Venlo werken in totaal ongeveer 1200 mensen. De tweehonderd nieuwe werknemers zijn voornamelijk logistiek medewerkers en administratief personeel. Loos verwacht dat hij die wel kan vinden. Hij is met de gemeente Roermond in gesprek om te zien of bijvoorbeeld statushouders kunnen worden ingezet. Ook denkt UPS aan herintreders. „We werken ook al meer dan twintig jaar samen met uitzendbureaus waar we mensen van kunnen betrekken. Bovendien komt een deel van ons personeel nu al uit Duitsland. Ik verwacht dat we daar ook mensen geïnteresseerd kunnen krijgen.”

In de tweede helft van dit jaar opent UPS in Roermond ook het Innovatie Center waar ondernemers de nieuwste automatiserings- en magazijntechnologie kunnen testen. De succesvolste vindingen worden uitgerold over het netwerk van UPS over de hele wereld.

Het UPS-plan uit september vorig jaar om in Roermond ook een distributiecentrum voor de opslag van miljoenen vaccins tegen het coronavirus in te richten, is volgens Loos nog altijd actueel. In die opslagruimte komen diepvriezers die kunnen worden ingesteld tot 80 graden onder nul, is wat hij er nu over kwijt kan.

Bron: UPS breidt uit in Roermond met 17.000 vierkante meter – De Limburger