08.02.2021 Pas op voor criminele investeerders

8 February 2021

Veel vastgoedeigenaren en ondernemers hebben (grote) financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in jouw pand te investeren. Ze bieden eigenaren in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar waaruit het vervolgens lastig ontsnappen is. Denk hierbij aan geldbedragen in ruil voor het ter beschikking stellen van bedrijfsruimten, je diensten, je voertuig of zelfs je onderneming.

Zo kun je juridisch aansprakelijk worden gesteld voor de strafbare feiten die in jouw pand of onder de vlag van jouw onderneming gepleegd worden. Je pand kan worden gesloten en de vergunning ingetrokken. Ook deinzen criminelen niet terug voor geweld en bedreiging. Bedenk altijd: je kunt maar één keer nee zeggen!

Zie je verdachte situaties in jouw omgeving, herken je de signalen die worden beschreven in de infographic (bijlagen) of ben je benaderd door criminelen? Meld dit dan bij de politie/wijkagent of via 0900-8844. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of op of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Kijk voor tips op bovenstaande afbeeldingen en de brochure veiliguwpandverhuren.