Uitslag (her-)draagvlakmeting BIZ

Ruime JA voor BIZ Stadsrand-Noord 2021-2025

22.12.2020

Yes! De BIZ-periode van Stadsrand Noord 2021-2025 is een feit!
Alle ondernemers op Stadsrand Noord bedankt voor jullie stem!

Dit betekent dat we vanaf 2021 voor vijf terreinen onze derde BIZ-termijn ingaan, een geweldige prestatie!
Ook aan alle ambassadeurs die vrijwillig – ondanks de lockdown – in december de deuren meerdere keren zijn langsgegaan en ondernemers hebben nagebeld: BEDANKT! 

Uitslag draagvlakmeting
Op 22 december jl. zijn de stemmen van de ondernemers op het bedrijventerrein door de notaris geteld en is de uitslag bekend gemaakt. Waar in september een paar stemmen ontbraken voor  de telling, hebben we deze keer in december bij de herstemming ruim deze norm gehaald met nu meer dan voldoende JA-stemmen.

Daarmee is er voldoende draagvlak voor een BIZ samenwerking op Stadsrand Noord voor de komende vijf jaar: GEWELDIG! 

 


Ondernemers stemmen voor doorgaan van BIZ in Roermond

23.09.2020

Een meerderheid van de ondernemers in de Roermondse binnenstad heeft voor het verlengen van de bedrijveninvesteringszone (BIZ) gestemd. Ook voor de BIZ-en Merum, Swalmen en Willem-Allexander was voldoende steun. 

De BIZ is een fonds waar alle ondernemers aan meebetalen. De hoogte van de bijdrage is in Roermond afhankelijk van de WOZ-waarde van hun pand. Uit het fonds worden investeringen gedaan op het gebied van amusement, veiligheid en aankleding.

Draagvlak
De BIZ geldt steeds voor een periode van vijf jaar. Na afloop van die periode wordt er gestemd om het fonds voort te zetten. Voorwaarde voor de BIZ is dat voldoende ondernemers voor stemmen. In totaal bracht voor BIZ Binnenstad 67 procent van de ondernemers een stem uit. Hiervan stemde 72,6 procent voor de BIZ. Dat is 0,4 procent meer dan vijf jaar geleden. Voor BIZ Roerstreek en BIZ Stadsrand Noord was uitslag positief maar de opkomst te laag. Hiervoor wordt op een later moment nog een draagvlakmeting gedaan.