Energie & Gas

Collectieve inkoop Energie & Gas biedt fors voordeel!

Parkmanagement Midden-Limburg werkt sinds een aantal jaren samen met Energie Makelaar voor de collectieve inkoop van gas en elektriciteit. Bedrijven die reeds zijn aangesloten bij Parkmanagement Midden-Limburg maken gebruik van deze gunstige overeenkomst en realiseren hierdoor een besparing van 15 tot wel 30% op hun energiekosten.

Bij de inkoop van gas en elektriciteit voor ondernemers wordt gekeken naar de volgende drie belangrijke aspecten:

  1. Het in concurrentie selecteren van een betrouwbare leverancier voor maximaal 3 jaar. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de collectieve inkoopkracht van de deelnemers, welke wordt vergroot door de inkoopkracht die Energie Makelaar in Nederland heeft doordat zij voor een groot aantal partijen deze diensten uitvoert.
  2. Bij het contracteren van prijzen wordt nadrukkelijk rekening gehouden met een verantwoorde spreiding van risico’s als gevolg van sterke prijsschommelingen. Dit vermijdt grote prijsverschillen tussen jaar 1 en jaar 2, terwijl wel wordt geprofiteerd van (meestal tijdelijke) lage marktprijzen. Timing is van evident belang.
  3. Naast de inkoop wordt op individueel niveau periodiek gecontroleerd of kostenbesparingen zijn te realiseren op de aansluiting en/of het transport van energie (kosten Stedin/Enexis) alsook op energiebelasting. Tevens bestaat de mogelijkheid om de energiefacturen door Energie Makelaar te laten controleren.

De belangrijkste voordelen voor u als ondernemer zijn:

  • Door schaalvorming en goede inkooptiming (energieprijzen fluctueren tot wel 40% per jaar) ontstaat een substantieel prijsvoordeel op de leverancierskosten.
  • Naast de “inkoop” van elektriciteit en gas wordt aandacht besteed aan mogelijke besparingen op netwerk/transportkosten en energiebelasting.
  • Tijdsbesparing voor u als ondernemer, door u niet te hoeven verdiepen in de energieprijzen en wanneer het beste moment is om in te stappen.
  • Deelnemers kunnen de juistheid van energiefacturen laten controleren door Energie Makelaar en advies inwinnen bij bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen.

Wilt u meer informatie over dit inkoopcollectief? Laat vrijblijvend een berekening maken van uw voordeel!
Stuur hiervoor een e-mail naar: secretariaatparkmanagement@pm.lwv.nl of bel 06-51197916.